Sjöberg - Kaage (C) - Arfvidsson
Sjösvärd

Bänken: Eriksson, M. Persson, Sanne, J. Svensson, Marek

Efter den senaste tidens torra väderlek var det ett hårt underlag som väntade de båda lagen. Konstgräslaget Hisingen FC skulle få det mycket hett om öronen i matchinledningen.

Efter bara tre minuter fick RUF en hörna till vänster. Lukas Ekdahl skruvade in en boll nära mål som studsade fram till den bortre stolpen där Daniel Larsson mötte med en bredsida. 1-0!

Romelandas flygande start fortsatte sedan ett tag till. Efter att motståndarnas målvakt tappat en lång djupledsboll en bit ut i straffområdet på det studsiga underlaget kunde Lukas Ekdahl påpassligt sno åt sig bollen och skicka iväg ett inlägg mot den bortre ytan. Där dök Martin Granäng upp och skickade in 2-0.

Bara ett par minuter senare var det dags igen. RUF fick en frispark i närheten av straffområdet en bra bit ut på vänsterkanten. De flesta förväntade sig nog ett inlägg från Lukas Ekdahls fot, men bollen gick istället högt in i målets bortre hörn. 3-0, och det hade inte ens gått en kvart!

Bortalaget hade därmed skaffat sig en minst sagt besvärlig situation. Under en period försökte man ställa om sitt spel från ett mer kortpassningsorienterat spel till att försöka sätta lite längre bollar ut mot kanterna. Man hade under vissa perioder lite mer bollinnehav under slutet av halvleken. Vid ett tillfälle hade man ett mycket bra läge inne i RUF:s straffområde, men i fritt läge sköts bollen över ribban. För övrigt skapade man inte speciellt mycket mer än enstaka distansskott utanför målramen och ett par resultatlösa hörnor.

RUF kunde gå till pausvilan med en intakt 3-0-ledning efter att man haft en fantastiskt bra utdelning på sina målchanser samtidigt som man presterat ett disciplinerat försvarsspel.

I början av den andra halvleken försökte Hisingen naturligtvis mobilisera krafterna för ett tidigt reduceringsmål. Man hade en hel del boll och skapade ett par hörnor, men RUF-försvaret stod pall. Med vetskapen om att klockan tickade hemmalagets väg kändes tillställningen ändå ganska stabil.

MItt i halvleken kom dock ett reduceringsmål. Efter att RUF inte riktigt lyckats rensa undan bollen kunde en spelare strax utanför straffområdet till höger i anfallsriktningen bryta in i planen och skruva in ett skott i den bortre gaveln. 3-1, och Hisingen hade skapat viss kontakt.

I slutet av matchen blev det under en period ett lite mer böljande spel. Hisingen skapade bland annat ett par firsparkar i fina lägen. RUF fick samtidigt mer ytor att kontra på när bortalaget var tvungna att satsa framåt.

I den 80:e minuten kom ett mål som kändes väldigt bra för alla RUF:are. Niklas Osberg kunde frispela Martin Persson som ensam med målvakten sköt in 4-1, och matchen kändes avgjord!

I slutet av matchen fick Hisingen ännu en frispark precis utanför straffområdet. En RUF-spelare i muren tog bollen med ena handen, vilket lite onödigt ledde till en straffspark. Bollen skickades in till 4-2 i den 88:e minuten.

Slutminuterna kom sedan att bli lite stökiga. Efter att domaren för andra gången denna kväll visat ut en spelare i bortalaget hände något som gjorde att matchen avbröts i den 92:a minuten, med cirka två minuter kvar av tilläggstiden. Exakt vad som föranledde detta kan undertecknad inte svara på säkert, vi får helt enkelt avvakta domarrapporten och se om det blir något administrativt efterspel. Resultatet 4-2 är dock bokfört på fotbollförbundets hemsida.

Sammanfattningsvis en mycket stark insats från Romelandas sida! Man hade denna dag en trupp där flera tongivande spelare saknades, men visade då på fin bredd när man ändå klart kunde besegra tabelltvåan. De tre poängen innebär i skrivande stund en femteplats där man faktiskt har viss kontakt med Hisingen som fortfarande ligger tvåa. Efter midsommarfirandet väntar en sista match innan sommaruppehållet då man ska ta sig an serieledande Croatia Göteborg på bortaplan. En seger där och RUF har skaffat sig ett bra läge att smyga med i toppen inför hösten!